Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kbueno

doubt about realpin 4 color palettes

Recommended Posts

Hi,

just a question...

 when I place the 4-color palette files on the SD card provided in this link , I rename it to pin2dmd.pal.  but when I configure for a realpin the PIN2DMD is in the colorprism 3.16 image. 

when I remove the 4-color palette file from the SD card, the display goes back to work and I noticed that the manufacturer I configured again reappears. 

I tried to configure the manufacturer in the display settings again with the 4-color palette file on the SD card and the image keeps it in the same place (colorprism 3.16).  On my sd card it has only the files: activation key,  .dat file (automatically generated) and pin2dmd.pal (4 color palettes).

For virtual pinball with the altcolor folder I don't have this problem. 

Has anyone ever experienced this?

Cheers

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you lucky1!

In the previous version I changed it to "RAM" and it worked perfectly.

I will test soon with version 3.18.

Cheers!

On 11/12/2020 at 10:45 AM, lucky1 said:

Set the pal storage mode to RAM and it should work

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/25/2020 at 6:04 AM, lucky1 said:

problem fixed in version 3.18 on github

Hi Lucky, just doing up some pal files for someone and I got this issue on 3.18 too

I have to set to RAM mode otherwise the screen is blank. Is that the correct way or should it would without changing settings too?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, lucky1 said:

Should work with 3.18 in Flash mode too

Only works when I change to Ram mode for me on 3.18

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, lucky1 said:

Which hardware ? Could you attach the file ?

 

The latest EVO Hardware 1.3 - I have tested my own files as well as ones from the archive you uploaded a while ago. I have just tested another now so I will attach that. 

If you would like a video let me know. Basically it boots the Pin2dmd logo, then it looks to be loading the pal file and then the display goes blank while it is getting data from the machine. I've only tested in a real pinball machine so the input to the Pin2dmd is coming from a Bally/Williams. If you pull the SD card and restart the image comes back, no custom palette though.

 

pin2dmd.pal

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Terranigma said:

The latest EVO Hardware 1.3 - I have tested my own files as well as ones from the archive you uploaded a while ago. I have just tested another now so I will attach that. 

If you would like a video let me know. Basically it boots the Pin2dmd logo, then it looks to be loading the pal file and then the display goes blank while it is getting data from the machine. I've only tested in a real pinball machine so the input to the Pin2dmd is coming from a Bally/Williams. If you pull the SD card and restart the image comes back, no custom palette though.

 

pin2dmd.pal 56 B · 1 download

Thanks ! Now I could reproduce and fix the problem.

New version 3.19 on github

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, lucky1 said:

Thanks ! Now I could reproduce and fix the problem.

New version 3.19 on github

No worries. I have just updated to 3.19 and tested with both Flash and Ram and both work correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...