Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
sirlee

PIN2DMD Brick after Firmware Upgrade to 3.05

Recommended Posts

Hello,

I used to have a working PIN2DMD Discovery Board running 3.01 Firmware. Today I decided to upgrade to 3.05. 

Immediately after that the Board does no longer work. The Display stays black apart 2 colored stripes showing up for a brief moment directly after powering on the PC. No PIN2DMD Logo anymore, nothing.

I updated using the SDCard, however I do not get the expected file which says ok. But also no file with .nok. The .upd file itself simply disappears.

I also tried to update using the STL tool. No change.

After HOURS of digging I found the old 3.01 Firmware on Github and tried both above methods to go back to version 3.01. However this also did not change anything. 

Do I need to use the DFU Utility? Any other Ideas?

Please help!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, sirlee said:

After HOURS of digging I found the old 3.01 Firmware on Github

All release versions of pin2dmd are here https://github.com/lucky01/PIN2DMD/releases

Did you update your ST-Link firmware on the discovery board as stated here https://pin2dmd.com/installation/ ?

!! Note : Latest Discovery boards MB997D may need a ST-Link firmware update from here
http://www.st.com/content/st_com/en/products/embedded-software/development-tool-software/stsw-link007.html

Simply upload the firmware through USB following instructions under point 1.1 there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Lucky1 

thank you for your quick reply. Yes, I did update the Firmware of the ST-Link but only after the problem appeared. 

After updating the firmware, I tried to flash 3.05/3.01 again, but it did not help.

Anything else I could do?

<Please see https://www.flippermarkt.de/community/forum/threads/pin2dmd-update-funktionslos.204699/ for the newest update.>

I will update this threat once the problem is solved.

Edited by sirlee
Update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can´t be caused by a simple software update, but glad that it is working again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As promised here is the update.

Turns out my Discovery Board was toast. It would still show as USB Device(s) on both cables, but did not light up the DMD anymore.

I ordered a new one for about 20 Euro, updated the Boards firmware, programmed the PIN2DMD firmware afterwards and now I have it running again!!! Need to re-register though. But  this is still cheaper than replacing the whole thing.

I ordered my replacement here:

 
Thank you Lucky1! You are awesome!
 
Happy Christmas! :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...