Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
freneticamnesic

[Vp10] Tales From The Crypt (Conversion From Fp) (Vpx Beta)

Recommended Posts

File Name: Tales From The Crypt (Conversion from FP) (VPX Beta)

File Submitter: freneticamnesic

File Submitted: 02 Aug 2015

File Category: Visual Pinball 10 - Tables

Permission to Mod: Yes
VP Version: v10 Beta


This is a relatively quick build, done at the request of hauntfreaks. It's probably the most complete of the VPX conversions I'm uploading. This one has been available at VPF for a couple weeks so if you've already got it don't worry about this one!
Scripting done by JPSalas, modified to work in VPX by myself
Table done by francisco666 and polygame, with additions by myself and converted to work in VPX

 

Essentially, this is a FP to VPX conversion, using the script from the exist VP9 table.

 

I might maintain this one once VPX is out of beta but I make no promises...



Click here to download this file

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get a lot of ball stutter when the ball moves near the left inlane or the left slingshot.

Is there anything in particular about these areas that could cause that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

primitive collision, if you can pinpoint which collidable primitive is there, you can reduce the face count in the editor (set it to .5 usually helps everything)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm almost positive it's the plastics primitives (incl the slingshot plastics). I'll try reducing the face count of those...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to give a shoutout to Fren on this one. I hadn't played this one in awhile. A great recreation of a fun horror-themed table. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would anyone know why I can't get this plunger to work?

My switch is intact and the plunger works on other tables. I've never encountered this problem on any tables so I'm not sure where to start?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You don't specify what kind of plunger you mean. Is it a mechanical or just a push button that is making all your troubles ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a push button Thalamus. I've reset the ROM 3.03, Didnt help. Changed ROM to 4.00. Nothing. I'm about to download it again and see if it was just a glitch. Something isn't right, 105 VPX tables cant be wrong.

I downloaded again and nothing.

I. Am. Stumped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is weird indeed. I just downloaded this table just to try out if that was any issue with it and no. I have no problems at all with launching.

Both mechanical and button is working as expected here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agreed. I hadn't even been playing with the script and as I said, no problem in any other table.

This is direct from the editor too, not within PinballX. I'm at a loss. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're sure that it is not an issue with calibration ? I mean, if you're nudge device is a bit off, it could make the ball not rest where it should from the start. But, I guess, you would probably experience that on other tables.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just as an idea try deleting the nvram for this table.  Can't hurt

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks jesperpark. I always forget about the nvram. I find most things get solved when I delete the registry rom files but this was quick and painless & more importantly, it worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got a little too excited. It worked from editor but once I loaded from PBXrecorder it did it again. I'm hoping that it won't do it from PinballX. 
 

EDIT - No it didn't work through PinballX and no longer through editor, even with the nvram deleted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You haven't updated anything lately ? Very seldom have pbxrecorder had problems for me. The only use case I know of is when I want to record tables that run colored patched roms. That crashes for me until I disable the 'use external dmd'. Not a problem. I don't record my dmd anyway. I just run the recording, and set it back.

But, now, back to your problem - you're saying - even when you redo the deletion that made it work for you, it won't any more ?

This sounds very weird I must admit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all (especially Thalamus) thanks all for your help and I must admit this had me pulling what little hair I have left out of my head.

I found the answer today. I had deleted everything, ROM's nvram, CFG files, it would not enable the plunger which always sat proud. 

I went to the editor and looked at the plunger, it was set to Enable Mechanical Plunger and unchecked on Auto Plunger. Once I unchecked the mechanical plunger and checked the auto plunger it works as it should.

I so love this table so to get it working means I can enjoy one of my all time favourites.

Awesome fun.

 

Screen Shot 2017-06-25 at 6.53.03 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, anyone knows how to make the b2s backglass shows on the 2nd screen? Its the only table that cant show it. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...